Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Felvonulás a családokért 2012

A CSALÁD NEMZETKÖZI NAPJA

2012. MÁJUS 15. PÁPA

 

Csatlakozz, ünnepeljünk együtt...

 

 panke-csnn-kicsi.jpg

Immár 2. alkalommal szervez felvonulást a

Pápai Nagycsaládosok Közhasznú Egyesülete (PÁNKE) a

Család Nemzetközi Napján.


A felvonulás célja, hogy felhívjuk a figyelmet a család fontosságára.

 

...mert családban élni jó


Gyülekező 15 órakor a Március 15. téren!


Felvonulási útvonal:
Március 15. tér – Kossuth Lajos utca – Márton István utca – Fő utca – Tókert utca – Beke József utca – Szalmavári utca – Jókai Mór utca – Március 15. tér.


15.00-15.05 Krasztel Lászlóné PÁNKE elnöke köszönti a jelenlévőket, majd kezdetét veszi a felvonulás a tervezett útvonalon.

15.30-15.50 Szakács Gergely református lelkipásztor beszédet mond.

A felvonulás záróeseményeként

15.50-17.00 Meghívott előadók, gyerekek verset mondanak, énekelnek, ezzel párhuzamban
 csillámtetoválás, kézműves foglakozás lesz.

A rendezvény mindenki számára nyitott és ingyenes!

Program változás jogát fenntartjuk!

JÖVŐNK A CSALÁD!


A RENDEZVÉNY TÁMOGATÓI:


A szponzorlista nem végleges!

Kapcsolódó link(ek):

Kapcsolódó anyag(ok):

 

 

Mindenkinek joga van egy családhoz!

 

Május 15-e a Család Nemzetközi Napja. A Pápai Nagycsaládosok Közhasznú Egyesülete (PÁNKE) 2012. május 15-én már második alkalommal rendezett felvonulást Pápán e jeles nap alkalmából. A felvonulás célja, hogy felhívja a város figyelmét a család fontosságára, arra, hogy a családok jelentik a nemzetet, alkotják a társadalmat. A mai magyar negatív statisztikák fényében különösen fontos, hogy az egész társadalom, és a döntéshozók figyelmét felhívjuk arra, hogy a családokat erősíteni, támogatni kell. Biztosítani kell számukra a lehetőséget, hogy el tudják látni legalapvetőbb funkciójukat: harmonikus, egészséges, egyedi, és a társadalom számára fontos EMBER nevelése.

 

Az Egyesület tagcsaládjai, a Húsipari Szakszervezet képviselői, valamint a felvonulás célkitűzésével egyetértő csatlakozó polgárok a Március 15-e térről indulva rendőri biztosítással sétáltak végig a Kossuth utca-Tókert utca-Szalmavári út útvonalon. A Március 15-e térre visszaérkező menetet Szakács Gergely református lelkipásztor köszöntötte a református nagytemplom lépcsőjén, aki szintén hangsúlyozta a család fontosságát, a családi értékek, a szeretetközösség szükségességét a teljes és harmonikus élethez. A beszéd után kötetlen hangulatú ünnepség következett, kisebb és nagyobb gyerekek versekkel szórakoztatták a közönséget, majd gyönyörű fuvola- és trombitadarabot hallhattak a jelen lévők. A fellépő gyerekek bátorságából erőt merítve a nézők közül is több kisgyerek jelentkezett, és ki verssel, ki énekkel köszöntötte édesanyját, nagymamáját, családját, nagy örömet és kellemes perceket szerezve ezzel a résztvevőknek. A fellépők között fiatal és ígéretes táncosok is voltak, majd Erhart Tamás hangulatos zenés összeállítással szórakoztatta a nézőket-hallgatókat. A fellépések, szereplések mellett a kisebb gyerekeket csillámtetoválással, kézműveskedéssel is kényeztették a szervezők, valamint az ügyes kezű anyukák jóvoltából süteményevésre is sor került.

 

A Pápai Nagycsaládosok Közhasznú Egyesülete köszöni minden résztvevőnek a közreműködést. Köszönetünket fejezzük ki Tegyi Nóra (trombita), Szántó Tamara (fuvola), Halbik Emese és Halbik Máté (vers), Szalai Levente és Szalai Ádám (vers), Krasztel Georgina (vers), valamint a Szent István Római Katolikus Általános Iskola 6.B osztályának Bad Girls tánccsoportja felé. Külön köszönetünket fejezzük ki Erhart Tamásnak, az Egyesület szimpatizánsának a színvonalas műsorért, és a PÁNKE induló megalkotásáért. Köszönjük a Pápai Rendőrkapitányság közreműködését, és szponzorainknak is a támogatásokat.

 

„Jövőnk a család!” – PÁNKE

Cikkeink szabadon átvehetők a forrás (panke.hu) megjelölésével,

interneten az írásainkra mutató link elhelyezésével.