Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gyermekek Világnapja 2012

GYERMEKEK VILÁGNAPJA - 2012

Minden gyermek egyformán fontos.

 

 

A PÁNKE ismét gondolt a gyermekekre és a Gyermekek Világnapjára.

 

A Pápai Nagycsaládosok Közhasznú Egyesülete tagjai második éve vesznek részt a Gyermekek Világnapja alkalmából szervezett akcióban, hogy felhívják a figyelmet a gyermekek kiszolgáltatottságára és védelmezésük szükségességére. Pápa kedvelt sétáló utcájában, a Kossuth utcán állították meg az arra járó gyerekeket, hogy egy-egy kis ajándékcsomaggal, lufival kedveskedjenek nekik, az érdeklődő szülőket pedig tájékoztatták az esemény okáról, a gyermekek jogairól, illetve az Egyesület tevékenységéről. A 110 darab ajándékcsomag - melyek mindegyike egy-egy apró játékot és egy-egy édességet is tartalmazott - gyorsan elfogyott, a megajándékozott gyerekek nagyon örültek a figyelmességnek. A PÁNKE tagjai ezután egy zsák játékot adtak át a Gróf Esterházy Kórház gyermekosztályának is, hogy lehetőség szerint könnyítsenek a kis betegek bent tartózkodás okozta szorongásán és félelmein.

 

Az ajándékok részben a PÁNKE saját költségvetéséből, illetve a tagok adományaiból, részben pedig civil összefogásból adódtak össze. Két pápai cég engedélyezte, hogy a PÁNKE játékgyűjtést indítson a dolgozók körében, a rendezvény megvalósítása érdekében. Ezúton is köszönjük ezt a pozitív hozzáállást, és mindazok segítségét, akik bármilyen aprósággal hozzájárultak, hogy oly sok mosoly rajzolódjon a gyermekek arcára.


„... És ijesztő volt odalentről,
hogy olyan nagyok a nagyok,
hogy mindent tudnak és erősek
s én gyönge és kicsi vagyok.
Minden lenézett, megalázott,
és hórihorgas vágy emelt
-föl! föl!- mint az első hajóst, ki
az egek felé szárnyra kelt. …”
Szabó Lőrinc: Lóci óriás lesz
részlet

 

„1954 óta az UNICEF kezdeményezésére szeptember 20-án tartjuk A GYERMEKEK VILÁGNAPJÁT, elsősorban a fejlődő országok gyermekeinek támogatására. E napon felhívást intéznek a világ országaihoz annak érdekében, hogy támogassák és védelmezzék a gyermekek 1959. évi ENSZ-deklarációban megfogalmazott jogait.”

Krasztel Lászlóné elnök

Cikkeink szabadon átvehetők a forrás (panke.hu) megjelölésével,

interneten az írásainkra mutató link elhelyezésével.

Kapcsolódó link(ek):